Over ons

Jacobs-Rieter Kwekerijen is een modern tuinbouwbedrijf gelegen in het Limburgse Belfeld, vlakbij de Duitse grens. Op zo’n 19 hectare worden tros-cherrytomaten, aardbeien en asperges geteeld en verpakt. Hoge kwaliteit en een smaakvol product staan bij ons hoog in het vaandel. Onze producten worden via de handel geleverd aan retail en groothandel.

Familiebedrijf

Jacobs-Rieter Kwekerijen is een echt familiebedrijf wat al ruim 100 jaar bestaat. Het bedrijf wordt gerund door de 3e en 4e generatie van de familie Jacobs: Donné en zijn zoon Bart Jacobs. De eerste generatie - de opa van Donné - begon het bedrijf meer dan 100 jaar geleden in Venlo. Hij teelde toen onder meer sla, koolrabi en augurk. Toen de stad Venlo steeds verder groeide, verhuisde het bedrijf in de jaren 60 naar Tegelen. Hier zijn de eerste vleestomaten geteeld. In 1992 kwam Donné in het bedrijf. In 1998 werd er op een tweede locatie in Belfeld nieuw gebouwd. Een jaar later, in 1999, werd overgeschakeld van de vleestomaat naar de tros-cherrytomaat. Vanwege de uitbreiding van de A73 werd Tegelen in 2003 verkocht.  

Uitbreiding Belfeld

Het bedrijf in Belfeld aan de Langeweg is door de jaren heen steeds weer uitgebreid en in 2007 werd het bedrijf van de buurman gekocht. Vandaag de dag bestaat het bedrijf uit 21 ha glas, gelegen aan of grenzend aan de Langeweg in Belfeld.

Duitsland 

In 2013 werd gestart met de voorbereidingen voor de bouw van een bedrijf in het Eifelgebied in Duitsland: Gemüseland Vulkaneifel. In 2016 is de bouw afgerond en werd het bedrijf operationeel. Hier wordt 3,5 hectare trostomaat geteeld. De Duitse kassen worden verwarmd met restwarmte afkomstig van de nabijgelegen houtzagerij. De trostomaten worden verkocht via afzetorganisatie Landgard. 

In onderstaande video een impressie van ons bedrijf Gemüseland Vulkaneifel in Mehren (D). 

GlobalGAP certificering 

Jacobs-Rieter Kwekerijen is GlobalGAP-gecertificeerd (Good Agricultural Practice). Hiermee voldoen we aan de eisen met betrekking tot voedselveiligheid en kwaliteit in ons productieproces, zoals die ook door afnemers wordt voorgeschreven. 
 

De eerste generatie Jacobs in de jaren 60

Tweede generatie Jan Jacobs temidden van zijn broers

Donné Jacobs in de jaren 80

De 4e generatie Bart Jacobs kreeg het met de paplepel ingegoten

Opa Driessen (midden),  van Donné, eveneens afkomstig uit een echte tuinbouwfamilie

 

jacobsrieter@jacobsrieter.nl     |     +31 (0)77 475 20 83